interesanti

PSA: jūsu tālrunis tiek reģistrēts visur, kurp dodaties. Lūk, kā to izslēgt

Jūs droši vien zināt, ka jūsu Android tālrunis vai iPhone var precīzi noteikt jūsu atrašanās vietu GPS, vietējās meklēšanas vai laikapstākļu noteikšanai. Cerams, ka jūs arī zināt, ka tas nozīmē, ka tālrunis visu laiku seko līdzi visur, kur dodaties. Neuztraucieties - tas ir kompromiss, ko veicat saņemtajām funkcijām. Ja tas jums rada neērtības, veiciet tālāk norādītās darbības, kā atteikties no atrašanās vietas izsekošanas operētājsistēmās Android un iOS.

Vietnes pakalpojumu pārvaldīšana operētājsistēmā Android

Ja esat Android lietotājs, Google atrašanās vietas pakalpojumi ir sadalīti trīs galvenajās funkcijās: atrašanās vietas precizitāte, atrašanās vietu vēsture un atrašanās vietas kopīgošana.

  • Vietas precizitāte ir funkcija, kas tādām lietotnēm kā Google tagad, Google Maps, Foursquare, Twitter un pat kameras lietotnei ļauj piekļūt jūsu atrašanās vietai. Ikreiz, kad kāda lietotne parāda jums kaut ko tuvumā, iesaka vietējiem uzņēmumiem vai palīdz atrast tuvāko degvielas uzpildes staciju, tā izmanto atrašanās vietas precizitāti. Ja to atstāsit, tālrunis ar GPS, wifi, mobilajiem tīkliem un citiem ierīces sensoriem tiks precīzi precīzi noteikts jūsu atrašanās vietā. Izslēdziet to, un ierīce izmantos tikai GPS, lai noskaidrotu, kur atrodaties.
  • Atrašanās vietu vēsture ir funkcija, kas seko līdzi tam, kur esat atradies, un visām adresēm, kuras ierakstāt vai uz kurām virzāties.
  • Atrašanās vietas kopīgošana ir izskaidrojama, taču šeit ir ātrs atgādinājums: šī funkcija ļauj citiem reāllaikā redzēt, kur atrodaties. Tas ir īpaši jāiestata pakalpojumā Google Maps, lai draugi redzētu jūsu atrašanās vietu; pēc noklusējuma viņi (protams) nevar tikai piespiest ierīci.

Lai atspējotu atrašanās vietas precizitāti operētājsistēmā Android:

  1. Pavelciet iestatījumus
  2. Pieskarieties vienumam Atrašanās vieta
  3. Atspējojiet pogu Lietot atrašanās vietu.
  4. Pieskarieties arī “Google atrašanās vietas precizitāte” un iestatiet šo funkciju uz “Izslēgts”.

Ekrānā Atrašanās vieta varat iestatīt konkrētas lietotņu atrašanās vietas atļaujas, piemēram, vai vēlaties, lai lietotne vienmēr varētu piekļūt ierīces atrašanās vietai, vai tikai tad, kad izmantojat šo lietotni. Varat arī izslēgt Wi-Fi un Bluetooth skenēšanu, ja vēlaties apgrūtināt lietotņu un pakalpojumu precīzu atrašanās vietas noteikšanu.

Šajā ekrānā varat arī atspējot Google atrašanās vietu vēsturi, ja nevēlaties, lai tajā tiktu reģistrēts tas, kur esat bijis, kā arī Android atrašanās vietas kopīgošana .

Lai izdzēstu esošo atrašanās vietu vēsturi operētājsistēmā Android:

  • Apmeklējiet Google aktivitāšu vadību (tajā varat arī atspējot atrašanās vietu vēstures izsekošanu visā kontā).
  • Noklikšķiniet uz “Pārvaldīt darbību”
  • Ekrāna apakšējā labajā stūrī noklikšķiniet uz sīkās miskastes ikonas. Tas izskatās šādi:

  • Apstipriniet, ka vēlaties izdzēst visu savu atrašanās vietu vēsturi, un pēc tam noklikšķiniet uz lielās sarkanās saites “Dzēst atrašanās vietu vēsturi”.

Varat arī panākt, lai Google jūsu vārdā automātiski izdzēš vecāku atrašanās vietu vēsturi - noderīga, ja vēlaties izmantot šo funkciju, lai izsekotu neseno atrašanās vietu, bet nevēlaties saglabāt pastāvīgu uzskaiti. Google Maps laika skalā noklikšķiniet uz zobrata ikonas, lai atvērtu iestatījumus.

Atlasiet “Automātiski dzēst atrašanās vietu vēsturi” un pēc tam atlasiet vēlamo laika joslu:

Ja atrodaties tālrunī, nevis datorā, savu atrašanās vietu vēsturi var izdzēst, atverot Google Maps, noklikšķinot uz hamburgera ikonas, izvēloties “Jūsu laika skala”, augšējā labajā stūrī pieskaroties trīskāršā punkta ikonai, pieskaroties Iestatījumi un ritinot uz leju, līdz tiek parādīta opcija “Dzēst visu atrašanās vietu vēsturi”. Šajā gadījumā jūs arī iestatīsit automātisko dzēšanu, ja jūs interesē, un kur ierīcē izslēgsit atrašanās vietas pakalpojumus vai sava konta atrašanās vietas vēsturi.

Lai pārtrauktu savas atrašanās vietas kopīgošanu ar noteiktiem cilvēkiem

  1. Paceliet Google atrašanās vietas kopīgošanas iestatījumus
  2. Noņemiet cilvēkus, lai novērstu viņu iespēju reālā laikā redzēt jūsu atrašanās vietu.

Ja atrodaties tālrunī, nevis datorā, atveriet Google Maps, pieskarieties hamburgera ikonai un pieskarieties Vietas kopīgošana. Jūs varēsit pievienot un noņemt savus draugus pēc saviem ieskatiem.

Vietnes pakalpojumu pārvaldīšana operētājsistēmā iOS:

Ir viegli atlasīt, kuras lietotnes var un kurām nevar piekļūt jūsu iPhone vai iPad atrašanās vietai.

  1. Atveriet lietotni Iestatījumi
  2. Ritiniet uz leju un pieskarieties vienumam Konfidencialitāte
  3. Pieskarieties atrašanās vietas noteikšanas pakalpojumiem

Šeit jūs varat izslēgt atrašanās vietas noteikšanas pakalpojumus visā ierīcē. Kad to darīsit, tiks parādīta uzvedne, kas šo funkciju izskaidros nedaudz sīkāk:

Apple vietnē uzņēmums norāda, ka atrašanās vietas noteikšanas pakalpojumi “izmanto GPS un Bluetooth (kur tie ir pieejami), kā arī no pūļa iegūtu Wi-Fi tīklāju un mobilo sakaru torņus, lai noteiktu jūsu ierīces aptuveno atrašanās vietu.” Izslēdziet atrašanās vietas pakalpojumus. un “lietotnes nevar izmantot jūsu atrašanās vietu priekšplānā vai fonā”.

Vietas pakalpojumu ekrānā var arī pielāgot piekļuvi savas ierīces lietotnēm - ļaujot tām izmantot jūsu atrašanās vietu kad vien viņi vēlas, tikai tad, kad izmantojat lietotni, vai nekad. Varat arī lūgt, lai jūs pamudina nākamreiz, kad lietotne vēlas noskaidrot, kur atrodaties, lai jūs varētu izlemt.

Lai pārtrauktu savas atrašanās vietas kopīgošanu ar citiem cilvēkiem

Ja atrašanās vietas noteikšanas pakalpojumos pieskaraties opcijai “Koplietot manu atrašanās vietu”, varat pārbaudīt, vai esat iespējojis funkciju Atrodi manu iPhone (laba lieta) vai Koplietot manu atrašanās vietu. Pēdējais ir tas, ko jūs varēsit nosūtīt cilvēkiem, izmantojot programmu Messages, kā arī Apple lietotni Atrodi manu, un tas ir nepieciešams komponents atrašanās vietas noteikšanas automatizācijai, izmantojot lietotni Sākums.

Lai izdzēstu jūsu iPhone vai iPad “nozīmīgās atrašanās vietas”

Visbeidzot, dodieties atpakaļ uz primāro atrašanās vietas noteikšanas pakalpojumu ekrānu un ritiniet uz leju līdz Sistēmas pakalpojumi, kas atrodas lietotņu saraksta pašā apakšā. Pavelciet to uz augšu, un jūs redzēsit lielu sarakstu ar funkcijām, kas var piekļūt jūsu atrašanās vietai (ja jūs tām ļaujat). Lai izdzēstu regulāri sastopamās vietas - pietiekami, lai jūsu ierīce tās uzskatītu par svarīgām - pieskarieties opcijai “Nozīmīgas atrašanās vietas”, pieskarieties atrašanās vietai un pieskarieties “Rediģēt”, lai sāktu tās noņemšanu. Izmantojot ekrāna apakšā esošo opciju, varat arī notīrīt visu “Nozīmīgo atrašanās vietu” vēsturi.

Lai cik vērts, visas šīs vietas tiek šifrētas un tiek glabātas jūsu ierīcē lokāli - Apple tās neredz. Tāpat Apple neapkopo jūsu atrašanās vietas datus, nesaista tos ar savu kontu un kaut kur glabā uz servera. Varat to pārbaudīt pats, pieprasot visu datu kopiju, ko Apple ir savākusi par jums, vai arī lasiet dažādos Apple paziņojumos par atrašanās vietu un privātumu.

Goldavelez.com pilnīgais ceļvedis par datu konfidencialitāti Mēs iepazīstināsim jūs ar visu, kas jums jādara, lai dzīvotu visdrošāko privāto dzīvi digitālajā laikmetā.