noderīgi raksti

Kāpēc iCloud izdzēsa visus manus fotoattēlus?

Mēs pagriežam objektīvu ap šīs nedēļas Tech 911 . Goldavelez.com galvenā redaktore Virdžīnija Smita mūsu iekšējā slidenā kanālā uzdeva jautājumu, kas plaši un dziļi sagriež:

Atbilde ir nedaudz sarežģītāka, nekā jūs varētu domāt, un, ja to nepareizi uztverat, tam var būt postošas ​​sekas.

Ir neticami droši izdzēst fotoattēlus no sava iPhone. Ja jūsu iPhone telpa tiek aizpildīta, ja jums nepatīk kadra kompozīcija vai ja esat fotoattēlus lejupielādējis citā pakalpojumā vai atmiņas ierīcē, izdzēsiet to. Viedtālrunis neiebildīs.

Protams, izmantojot “droši”, jūs faktiski uzdodat līdzīgu jautājumu: “Vai es izdzēšu kopiju vai izdzēšu oriģinālu.” Un tāpat kā filmā, atbilde kļūst nedaudz sarežģīta. Ja esat iestatījis iCloud savā iPhone un jūs automātiski augšupielādējat fotoattēlus Apple pakalpojumā, kā parādīts zemāk:

tad ir svarīgi saprast, ka jūsu “sinhronizācija” nav vienvirziena iela. Izdzēsiet fotoattēlu no sava iPhone un jūs to noņemsit no iCloud, kad nākamreiz ierīcei būs izveidots interneta savienojums. Apple brīdina jūs par to, izdzēšot fotoattēlu vai videoklipu lietotnē Fotoattēli, atzīmējot, ka, izdzēšot objektu, tas tiks noņemts no iCloud Photos “visās jūsu ierīcēs”. Tas nozīmē, ka tas to noņem arī no iCloud, taču Apple varētu stāvēt izteikt skaidrāk, ņemot vērā acīmredzamo neskaidrību. (Virdžīnija nav vienīgā, kuru aizrauj šis formulējums.)

Tāda pati loģika ir spēkā, ja Mac datorā sinhronizējat iCloud Photos. Izdzēsiet fotoattēlu no tā, un nākamreiz, kad Mac pārlūkā Mac ieslēdzas, vienums pazudīs no pievienotajiem iPhone, iPad un iCloud.

Protams, ja izdzēšat fotoattēlu no sava iPhone un nedomājāt to noņemt no visa, procesu ir viegli mainīt. Vienkārši meklējiet albumu “Nesen izdzēsts” iOS fotoattēlu sadaļā “Citi albumi”, makro lietotnes “Bibliotēka” kreisās puses joslā vai mapes Fotoattēli albuma sarakstā vai vietnē iCloud.com. Nelietojiet dawlt; jums ir tikai 40 dienas, pirms jūsu fotoattēli un videoklipi pazūd uz visiem laikiem.

Ja visas jūsu daudzas Apple ierīces ir iestatītas sinhronizēt iCloud Photos, varat atjaunot izdzēstos fotoattēlus no jebkuras no šīm ierīcēm. Jums nav nepieciešams faktiskais iPhone, kuru izmantojāt, piemēram, fotoattēla sākotnējai dzēšanai.

Tas, kas Apple iCloud ārstēšanu padara neskaidru, nav tas, ko Apple ir izdarījis. Drīzāk tas ir fakts, ka daudzi mākoņa pakalpojumi, piemēram, piemēram, Google fotoattēli, atšķirīgi izturas pret fotoattēlu sinhronizāciju. Tas ir sagaidāms, bet es domāju, ka daudzi cilvēki pieņem, ka katrs pakalpojums veic vienu un to pašu. Viņi to nedara.

Piemēram, dublējot fotoattēlus mākonī, izmantojot Google fotoattēlus iPhone tālrunī, varat turpināt darbu un izdzēst šos fotoattēlus, izmantojot lietotni iOS Photos, bez izdošanas. Jūsu fotoattēli joprojām dzīvos Google mākonī, ja vien tos neizdzēsīsit lietotnē Google fotoattēli vai photos.google.com.

Tas ir galvenais iemesls, kāpēc Google funkcija “Free Up Space” ir tik parocīga. Kad esat augšupielādējis savus fotoattēlus Google pakalpojumā, varat tos droši izdzēst no ierīces, nezaudējot tos uz visiem laikiem, ja vien izmantojat īpašo funkciju Google fotoattēlu lietotnē, kas parādīta zemāk:

Ja jūs šos fotoattēlus dzēstu tieši no lietotnes Google fotoattēli straumes, jūs tos izdzēstu arī no mākoņa. Šī opcija “Atbrīvot vietu” izdzēš jūsu ierīces fotoattēlus un tikai ierīces fotoattēlus, kad nospiežat šo pogu. Parasti izdzēsiet fotoattēlus, un jūs tos noņemat no Google mākoņa un lietotnes, bet ne no savas ierīces. Sapratu?

Ja vēlaties, lai Google fotoattēli noņemtu arī vienumu no jūsu iOS ierīces (kas to noņem no lietotnes iOS fotoattēli un iCloud), jums būs jāizvēlas opcija, kad esat izdzēsis fotoattēlu vai videoklipu lietotnē Google fotoattēli:

Un, tā kā es tikai koncentrējos uz iOS, lai atbildētu uz Virdžīnijas jautājumu, jāatzīmē, ka šis process tiek pilnveidots, ja izmantojat Android ierīci, kuras galvenā fotoattēlu glabāšanas lietotne ir Google fotoattēli, piemēram, Google Pixel 2. Izdzēsiet fotoattēlu, un tas vairs nav pieejams ierīcē un nav pieejams mākoņa krātuvē - ja vien to neatjaunojat, izmantojot lietotni vai tiešsaistes vietni Miskaste. (Un jūs joprojām varat izmantot funkciju “Atbrīvot vietu” operētājsistēmā Android; Google neizdzēsīs tos pašus fotoattēlus un videoklipus no mākoņa, neuztraucieties.)

Kopsavilkumā:

  • Dzēšot vienumus lietotnē Fotoattēli, tie tiek noņemti no iCloud, ja esat pierakstījies un sinhronizējat, kā arī no jebkuras citas ierīces, kas iestatīta līdzīgi.
  • Dzēšot lietotnes Fotoattēli vienumus, tie tiek noņemti no Google fotoattēliem, ja jau esat tos augšupielādējis Google mākoņa krātuvē.
  • Dzēšot vienumus lietotnē Google fotoattēli, tie tiks izdzēsti no Google mākoņa krātuves un jebkuras citas ierīces, kas arī izmanto Google fotoattēlus, bet tikai no lietotnes Google fotoattēli.
  • Izdzēšot vienumus lietotnē Google fotoattēli, tie netiks izdzēsti no jūsu iOS ierīces, ja vien vienreiz dzēšot vienību skaidri nepieprasīsit to darīt Google Photos.
  • Varbūt ... apsveriet iespēju regulāri dublēt ierīces fotoattēlus ārējā cietajā diskā (vai augšupielādēt citā mākoņa pakalpojumā), ja tas viss ir pārāk mulsinoši.
Tech 911 Vai jums ir kāds tehnoloģiju jautājums, kas jūs uzturētu naktī? Mēs labprāt uz to atbildētu! E pasts ar tēmas rindiņā ir norādīts “Tech 911”.