interesanti

Kā novērst iMessages no nejaušas parādīšanās citās ierīcēs

Ja jums pieder vairākas Apple ierīces, iespējams, esat pierakstījies visās ar savu Apple ID. Jūs, iespējams, esat arī pamanījis, ka, kad saņemat Facetime, zvana datoram vai, kad tiek parādīta iMessage, jūsu iPad pīkstieni. Lielākajai daļai no mums tas ir neliels kairinājums, kuru ir vērts novērst. Citiem tas ir potenciāls privātuma murgs.

Kā piemēru var minēt tagadējā Alabamas pārvaldnieka Roberta Bentlija, kura dumjš mīlas dzejas iMessage pavediens ar savu bijušo politisko padomnieku un kundzi, nejauši sinhronizēja ar viņa valsts izdoto iPad, kuru viņš arī dalījās ar savu sievu. Čau.

Iespējams, ka vairums no mums vēlas saglabāt piekļuvi iMessages tikai mūsu tālruņos un varbūt klēpjdatorā, un mums tas nav vajadzīgs Apple ierīcē, kas mums pieder. Tālāk ir norādīts, kā pārbaudīt, kur esat pierakstījies, un novērst, ka kaut kas līdzīgs notiek ar jums.

Skatiet visas ierīces, kurās esat pierakstījies

Pirmkārt, ļaujiet Apple ID veikt nelielu auditu, lai redzētu katru ierīci, kurā esat pierakstījies.

  1. Dodieties uz savu Apple ID lapu un piesakieties.
  2. Ritiniet uz leju līdz sadaļai Ierīces un apskatiet, kur esat pieteicies.
  3. Ja šeit ir dīvaina vai veca ierīce, noklikšķiniet uz tās un pēc tam atlasiet Noņemt, lai atteiktos.

Tagad jums vajadzētu precīzi zināt, kuras ierīces jums pieder un kuras joprojām ir savienotas ar jums Apple kontu.

Izslēdziet iMessage papildu ierīcēs

Jūs, iespējams, nevēlaties pilnībā atteikties no jūsu Apple ID katrā ierīcē. Tomēr labas ziņas jūs varat izslēgt tikai ziņojumus (un Facetime, kamēr atrodaties tajā).

Tas, kā jūs to darāt, ir atkarīgs no tā, kuru ierīci izmantojat:

IPhone, iPad vai iPod Touch

Ja nevēlaties, lai iMessages tiktu rādīti iPad vai vecā iPhone, to ir viegli atspējot:

  1. Atveriet Iestatījumi> Ziņas.
  2. Ieslēdziet iMessage pārslēgu.
  3. Iespējams, vēlēsities atspējot arī īsziņu pārsūtīšanu, kas no jūsu tālruņa regulāri sūta īsziņas, kas nav iMessage, uz ziņojumiem jūsu Mac vai iPad. Pieskarieties opcijai Īsziņu pārsūtīšana, pēc tam noņemiet atzīmi no visām ierīcēm, kurās nevēlaties saņemt īsziņas.

Mac datorā

Ja nevēlaties, lai iMessages tiktu rādīti jūsu Mac datorā, jums vienkārši jāizslēdzas:

  1. Atveriet ziņojumus.
  2. Noklikšķiniet uz Ziņas> Preferences un pēc tam atlasiet cilni Konti.
  3. Atlasiet savu iMessage kontu un pēc tam noklikšķiniet uz pogas Izrakstīties.
  4. Lai atteiktos no Facetime, atveriet Facetime, pēc tam dodieties uz Facetime> Preferences un pēc tam noklikšķiniet uz Izrakstīties.

Tagad jūsu ziņojumi netiks sinhronizēti visur, kur jūs tos nevēlaties.

Kopīgojiet savus pirkumus, nedaloties ar privātiem datiem

Pastāv iespēja, ka viens iemesls, kāpēc jūs varētu būt pierakstījies savā Apple ID vairākās ierīcēs, ir tāpēc, ka jūsu ģimene nevēlas vairākas reizes iegādāties tās pašas lietotnes, mūziku vai filmas. Nu, tādā gadījumā jūs darāt lietas nepareizi. Nedaliet kontu ar ģimeni; iestatiet ģimenes koplietošanu, lai jums abiem varētu būt individuāli konti.

Izmantojot ģimenes koplietošanu, jūs varat kopīgot iTunes, iBooks un App Store pirkumus, faktiski nedaloties kontos. Tas nozīmē, ka jūsu tālruņa zvani, iMessage sarunas, Safari pārlūkošanas vēsture, fotoattēli un viss pārējais, kas ir saistīts ar jūsu Apple ID, paliek jūsu un tikai jūsu ziņā. Ar ģimenes koplietošanu viens cilvēks ir ģimenes organizators, kurš to visu izveido. Organizators pievieno kontam citus lietotājus, pēc tam apstiprina pirkumus, ko mēģina veikt kāds cits grupas dalībnieks. Teorētiski jūs to varētu izdarīt arī ar savu personīgo kontu un darba kontu, kas palīdzētu saglabāt privāto informāciju privātu.

Šeit atkal iestatīšana ir atkarīga no tā, kuras ierīces jums ir:

IPhone, iPad vai iPod Touch

  1. Atveriet sadaļu Iestatījumi un pieskarieties savam Apple ID.
  2. Pieskarieties Set Up Family Sharing, pēc tam pieskarieties Get Started.
  3. Pieskarieties Turpināt, lai piekristu būt par Ģimenes organizētāju, pēc tam izpildiet pārējos norādījumus, lai ģimenes grupai pievienotu papildu dalībniekus.

Turpmāk jūs varat pārvaldīt, noņemt vai pievienot jaunus ģimenes locekļus, dodoties uz Iestatījumi> iCloud> Ģimene.

Mac datorā

  1. Atveriet sistēmas preferences.
  2. Noklikšķiniet uz iCloud.
  3. Noklikšķiniet uz pogas Iestatīt ģimeni, pēc tam izpildiet pārējos norādījumus, lai ģimenes lokam pievienotu papildu dalībniekus.

Tagad varat pārvaldīt, noņemt vai pievienot ģimenes locekļus, dodoties uz sadaļu Sistēmas preferences> iCloud> Pārvaldīt ģimeni.

Iespējot divu faktoru autentifikāciju

Visbeidzot, pēdējā lieta, ko jūs vēlaties darīt, ir iespējot divu faktoru autentifikāciju, ja vēl neesat to izdarījis. Tas ne tikai nodrošina jūsu Apple ID un katras ar to savienotās ierīces drošību, bet arī neļauj nākotnē kaut ko darīt nejauši, jo pierakstīšanās prasa dažas papildu darbības. Izmantojot divu faktoru autentifikāciju, pierakstoties ierīcē pirmo reizi tas jāautorizē ar verifikācijas kodu, kas nosūtīts uz citu, uzticamu ierīci.

Piemēram, ja jūs saņemat jaunu MacBook, jūs nevarat pierakstīties savā Apple ID tajā MacBook, kamēr Apple nav nosūtījis kodu uz jūsu iPhone. Atkal iestatīšana ir atkarīga no tā, kuru ierīci izmantojat. Tas varētu likties apgrūtinoši, taču Apple ieviešana ir mazāk kaitinoša nekā citas iespējas, un drošība ir tā vērta.

IPhone, iPad vai iPod Touch

  1. Atveriet Iestatījumi, pēc tam piesitiet savam Apple ID.
  2. Pieskarieties Parole un drošība.
  3. Pieskarieties Ieslēgt divu faktoru autentifikāciju, pēc tam izpildiet ekrānā redzamos norādījumus, lai pabeigtu iestatīšanas procesu.

Mac datorā

  1. Dodieties uz Sistēmas preferences> iCloud> Konta informācija.

  2. Noklikšķiniet uz cilnes Drošība.
  3. Noklikšķiniet uz Ieslēgt divu faktoru autentifikāciju un izpildiet ekrānā redzamos norādījumus, lai pabeigtu iestatīšanas procesu.

Tagad jūsu Apple ID ir ne tikai drošs, bet arī daudz mazāka iespēja, ka nejauši pierakstīsities ierīcē, neapzinoties, kā to darīsit.

Neatkarīgi no tā, pēdējā lieta: nesaistiet personīgos kontus ar uzņēmuma izsniegtām ierīcēm, ja strādājat valsts labā. Tā ir ne tikai slikta forma, bet arī privātuma murgs. Papildus tam, ka jūs, iespējams, varētu izskatīties kā manekens, kad kāds jūsu IT departamentā to izdomās, vairums uzņēmuma izdoto ierīču jūsu uzņēmumam piešķir piekļuvi visam, ko jūs šajā ierīcē darāt. Tas ir teikt, ja jūs nosūtāt idiotisku, rasistisku, skandalozu vai kādu citu muļķīgu ziņojumu draugam, kas atrodas šajā ierīcē, jūsu uzņēmums ar to var vienkārši notikt.