interesanti

Kā izslēgt automātiskās pierakstīšanās saiti pakalpojumos Gmail un Chrome

Jūs, iespējams, pamanījāt, ka pēdējais Chrome atjauninājums ietver izmaiņas pārlūka sinhronizācijā ar jūsu Google kontu. Konkrēti, ja pierakstāties pakalpojumā Gmail vai no tā, jūsu Google konts tiek automātiski pierakstīts pārlūkā Chrome vai no tā.

Ja tas notiks, grāmatzīmēm, saglabātajām parolēm un citiem sinhronizētajiem datiem varēs piekļūt tikai tad, kad pierakstīsities manuāli, nemaz nerunājot par to, ka piespiedu kārtā jūs izrakstīs arī no visiem citiem Google pakalpojumiem. No otras puses, ja jūs pierakstīsities kādā no Google pakalpojumiem, jūsu Google konts tiks pierakstīts pārlūkā Chrome. Ja jums ir iespējota Google Sync, visi jūsu dati tiks sinhronizēti arī tad, ja atrodaties datorā, kuru parasti neizmantojat.

Atklāti sakot, tas ir nedaudz dīvainas izmaiņas. Agrāk Google konts, kurā esat pierakstījies pārlūkā Chrome, varēja atšķirties no tā, kas ir pierakstīts pakalpojumos Gmail, Disks vai YouTube. Lietotāji paliks pierakstīti un sinhronizēti ar Google Chrome, pat ja viņi izrakstītos no Gmail, un otrādi. Tomēr pēc 69. versijas pārlūka Chrome atjaunināšanas daži lietotāji sāka ziņot, ka tiek automātiski izrakstīti no pārlūka Chrome, un kopš 71. versijas Google sāka automātiski pierakstīties lietotājiem.

Ne visi ir apmierināti ar izmaiņām. Automātiskā izrakstīšanās un sinhronizācija rada neskaidrības dažiem lietotājiem, kuri ir pieraduši pāriet starp vairākiem Gmail kontiem. Alternatīvi, lietotājiem, kas domā par privātumu, ir aizdomas par Google piespiedu pierakstīšanos savos kontos, jo tas padara viņu datus potenciāli pieejamus un izsekojamus, ja viņi kādreiz pierakstās Google pakalpojumā no Chrome.

Adrienne Porter, Google inženieris, kas strādā ar Chrome, izskaidroja šī iemesla skaidrojumu vietnē Twitter, kas galvenokārt ir saistīts ar to, ka ir mazāka iespēja nejauši sinhronizēt datus ar nepareiziem kontiem daudzlietotāju ierīcēs. Viņa arī pārliecinājās precizēt, ka tas nenozīmē, ka tiek pārlūkoti vai saglabāti jūsu pārlūkošanas dati, jo tas prasa jūsu konta “sinhronizāciju”, kas jāiespējo atsevišķi. Tomēr, kā daži ir norādījuši, šķiet, ka tas ir solis uz to, lai lietotāji, visticamāk, varētu sinhronizēt kontu.

Neatkarīgi no tā, vai esat vairāku kontu lietotājs, kuru kaitina šīs veiktās papildu darbības, vai arī jūs uztrauc privātās dzīves neaizskaramība, šeit ir jāzina, kā šo problēmu novērst.

Pagaidām tas ir labojams

Ja esat pamanījis šīs nepāra izmaiņas un vēlaties, lai tās tiek labotas, mums ir dažas labas ziņas un dažas potenciāli sliktas ziņas.

Labās ziņas ir: pagaidām jūs varat izslēgt šo funkciju, ja tā sagādā grūtības. Sliktā ziņa ir tā, ka, iespējams, šis labojums varētu būt tikai īslaicīgs pārsējs, kuru Google jebkurā laikā var atsaukt. Tomēr tam vajadzētu darboties pagaidām.

Protams, vienmēr pastāv arī potenciāls, ka Google var vienkārši atsaukt jauno funkciju, ja viņi par to saņem pietiekami daudz negatīvu atsauksmju. Mēs mierīgi cerēsim, ka tas tā notiks.

Katrā ziņā, neņemot vērā šo ātro brīdinājumu, izslēgsim šo nepatīkamo konta saiti.

Atspējojiet Google Chrome Sync automātisko izrakstīšanos

Šī metode darbosies visās Chrome pārlūka, kā arī ChromeOS un Android ierīču versijās galddatoros.

Atveriet jaunu Chrome pārlūka logu, pēc tam adreses joslā ierakstiet vai nokopējiet un ielīmējiet šo adresi: chrome: // flags / # account-koherents

Tiks atvērta jauna lapa, kurā ir vienumu saraksts ar nolaižamajām izvēlnēm blakus katrai. Lapā jums vajadzēja automātiski samazināties līdz pusei līdz vēlamajam vienumam “ Identitātes konsekvence starp pārlūku un sīkfailu burciņu ”, un izvēlnes lodziņā blakus tai vajadzētu lasīt “ noklusējums.

Lai atspējotu pierakstīšanās saiti, noklikšķiniet uz nolaižamā lodziņa un iestatiet to uz “ atspējots ”. Kad tas ir izdarīts, viss, kas jums jādara, ir jārestartē Chrome. Tas stāsies spēkā tikai tad, kad pārlūks Chrome būs pilnībā restartēts, tāpēc noteikti aizveriet visus pārlūka logus.

Un tam vajadzētu to darīt - pārlūkam Chrome vajadzētu atgriezties pie tā, kā tas bija pierasts.

Ja esat saskāries ar šo ziņu un iepriekš norādītā adrese nedarbojas vai nevarat atrast karodziņu, iespējams, ka tagad tā ir noņemta no pārlūka Chrome. Tas, iespējams, ir laba lieta, jo tas varētu nozīmēt, ka Google ir mainījis lēmumu par automātisko izrakstīšanos ... vai tas varētu nozīmēt, ka mēs tagad esam iestrēguši automātiski sinhronizējošā distopijā bez cerības to labot.

Tomēr, ja šī metode jums neder, ir dažas nedaudz agresīvākas iespējas. Tajos ietilpst šis reģistra hack, kā arī UnGoogled Chromium, kas ir trešās puses pārlūks, kas izveidots no vecākas Chrome versijas un izsvītro Google integrāciju. Visbeidzot, ja neesat pārliecināts par šīm iespējām vai ja vienkārši esat asprātīgs, interneta pārlūkošanai ir daudz Chrome alternatīvu. Agrāk vai vēlāk jūs varētu izmantot kādu, ja Google turpina veikt šādas izmaiņas.